Workshop geboortefotografie

WORKSHOP

GEBOORTEFOTOGRAFIE

Wat houdt de workshop in?


Als geboortefotograaf krijg je met veel aspecten te maken. Het maken en bewerken van de foto’s is slechts een onderdeel hier van. Je hebt contact met zorgverleners, ziekenhuizen en klanten. Je voert kennismakingsgesprekken en er wordt verwacht dat je kennis hebt van het geboorteproces. Je hebt te maken met verschillende wetgeving, privacy van zorgverleners en klanten. En niet op de laatste plaats wil je natuurlijk dat je klanten jou weten te vinden. Dus hou je je ook nog bezig met marketing, social media en een website. Het is allemaal ontzettend gevarieerd, maar daardoor ook erg leuk!


De workshop bevat volop tips, praktische adviezen en je krijgt toegang tot een fijne community waarin je ook na de workshop terecht kan met al je vragen.


Voor wie?


Voor iedereen die geboortefotograaf wilt worden of meer over geboortefotografie, en alles wat daarbij komt kijken, wilt leren.

Tijdens de kleinschalige workshop leer ik je van alles over:Het fotograferen van een geboorte

 • De verschillende fases van een geboorte en de hierbij meest voorkomende situaties/complicaties
 • Hoe je hier als fotograaf het best mee om kunt gaan en de beste standpunten voor jou als fotograaf
 • Waar je rekening mee moet houden bij een ziekenhuisbevalling
 • Keizersnede
 • Het omgaan met moeilijke lichtomstandigheden


Selecteren en nabewerking

 • Wat (en hoe) lever je uiteindelijk af
 • Waar je rekening mee moet houden bij het bewerken van je foto’s


Praktische tips voor bijvoorbeeld:

 • Het (in)plannen van geboortes en je overige shoots/ werkzaamheden
 • Het combineren met je thuissituatie

Het starten van je bedrijf

 • Marketing / Social media
 • Het maken van je website (waar moet je hierbij aan denken)
 • Je algemene voorwaarden
 • Wetgeving
 • Het bepalen van je prijzen: waar moet je aan denken?
 • Opbouw van je portfolio


Kennismakingsgesprekken

 • Hoe voer je een kennismakingsgesprek: wat zijn de onderwerpen en wat moet je écht niet vergeten om te bespreken?


Je materiaal

 • Wat je (thuis) nodig hebt
 • Wat je meeneemt naar een geboorte


INVESTERING

 

 

Waar wordt deze workshop gegeven?

Regio Zaanstad/ Amsterdam

 

Wanneer?

Helaas, de workshop is nét voorbij. Maar de eerstvolgende workshop zal naar alle waarschijnlijkheid weer op een zaterdag in januari 2020 worden ingepland.

(Voorgaande edities waren (op één plekje na) allemaal volgeboekt. Het is daarom raadzaam om alvast je plekje te reserveren, Dat kan door het sturen van een berichtje via het contactformulier).

 

Halverwege de dag is er een gezamenlijke goed verzorgde lunch inbegrepen. Tijdens deze lunch kan alles nog eens rustig worden doorbesproken en kunnen ervaringen met elkaar worden uitgewisseld.

Tevens ontvang je toegang tot een besloten community op Facebook, exclusief voor deelnemers, waarin je ook na de workshop terecht kunt met al je vragen, voor advies, back-up bij de opbouw van je portfolio, een luisterend oor, tips &tricks, feedback op je foto's en veel meer.

 

Investering groepsworkshop:

€ 495, - p.p. bij minimaal 3 tot maximaal 6 deelnemers.

Het betreft een kleinschalige workshop, waarbij het aantal deelnemers bewust laag wordt gehouden. Zodoende kan iedere deelnemer rekenen op voldoende tijd voor het stellen en beantwoorden van vragen.

 

Investering individuele workshop:

€ 595, - p.p. voor een individuele workshop op maat.

Voor slechts 100 euro méér dan de groepsworkshop, kun je een individuele workshop op maat boeken! Deze workshop vindt plaats in een relaxte setting aan de Noord-Hollandse kust. Net als bij de groepsworkshop is de gehele dag zeer goed verzorgd en is de (uitgebreide en luxe) lunch inbegrepen.


De datum van de individuele workshop kan op elk moment plaats vinden en wordt in overleg vastgesteld!


Je kunt de dag indelen zoals je zelf wilt. Als er een onderdeel bij zit dat voor jou minder interessant is, wordt dat ingekort en kun je wat meer tijd besteden aan onderwerpen waar je meer over wilt leren en weten.

Ben jij bijvoorbeeld al een eigen bedrijf gestart en heb je daardoor geen behoefte aan de informatie over het starten van je bedrijf? Prima, dan slaan we dat deel over. Wil je juist meer weten over het nabewerken van je foto’s, of hulp bij het vaststellen van je algemene voorwaarden m.b.t. geboortefotografie? Ook dat kan, We maken in overleg een workshop op maat voor je.


 

Hoe meld ik mezelf aan?

Neem contact op via het contactformulier op deze website.

 

Wat eerdere deelnemers zeggen:


"Wat een ontzettend leuke, leerzame en inspirerende workshop was dit! Zeker een aanrader! Heel veel informatie in een relatief kort tijdsbestek, maar zeer compleet. Mijn complimenten daarvoor! Leuk om elkaar vanaf nu in de Facebookgroep blijvend op de hoogte te houden van alle doorontwikkelingen op het gebied van dit prachtige vakgebied! Nu alles even rustig laten bezinken en dan er concreet mee aan de slag. Bedankt voor alle waardevolle input Renate!""Afgelopen zaterdag een leerzame workshop gevolgd bij Renate! Alles was tot in de puntjes verzorgd en ook nog eens op een prachtige en goed bereikbare locatie! Een aanrader voor iedere beginnende geboortefotograaf.""Dit is echt een aanrader! Ik heb een super leerzame dag gehad! Voor een ieder die overweegt om geboortefotografie te gaan doen als starter of als toevoeging aan je huidige portfolio.... ik ga aan de slag met alle tips en adviezen, alle do’s & don’ts en zaken op orde brengen. En vooral veel fotograferen en beelden maken. Bedankt Renate!""Bedankt voor de boeiende workshop en de vele concrete tips die je gaf over geboortefotografie en alles daarrond. Het was een mooie locatie. Ik kijk er naar uit om met jouw tips aan de slag te gaan.""Afgelopen zaterdag heb ik de workshop geboortefotografie gevolgd. Heel veel informatie gekregen en ontzettend veel geleerd! Renate vertelde alles heel erg duidelijk en gaf antwoord op alle vragen!"


Tip!


De community van De Geboortefotograaf


Ben jij ook geïnteresseerd in geboortefotografie? En wil je meer leren of weten over het werk van een geboortefotograaf? Of misschien wil je zélf wel geboortefotograaf worden?!


Kijk dan ook eens op de website van De Geboortefotograaf.

De Geboortefotograaf is een online platform voor (startende) geboortefotografen waar je bijvoorbeeld terecht kunt voor informatieve blogs over het vak van een geboortefotograaf. 


Maar ook is er een Facebookpagina aan verbonden, én een Facebookgroep waarbij je je aan kunt sluiten om eens met andere (startende) geboortefotografen te sparren of van gedachten te wisselen.


SOCIAL MEDIAIk zou het heel leuk vinden als je me volgt via mijn social media. Je kunt mij volgen via Facebook, Instagram en Twitter.  Zie ik je daar?

RENATE VAN LITH FOTOGRAFIE


Gevestigd in Zaanstad.

(0031) 06 - 15 11 10 03

Email: info@renatevanlith.nl

VOLG ME OP

hoe word ik geboortefotograaf worden school geboortefotografie birthphotographer geboorte bevalling fotograaf newborn lifestyle fotografie zwangerschapsshoot zwangerschapsfotograaf zwangerschapsfotografie zwanger zwangerschap babyfoto babyfotograaf bevallingsfotograaf bevallingsfotografie newbornfotografie newbornfotograaf noord-holland castricum schagen bergen hoofddorp ziekenhuis thuisbevalling badbevalling amsterdam amstelveen diemen zaanstad zaandam assendelft heemskerk beverwijk castricum alkmaar haarlem heerhugowaard hoorn purmerend waterland zaanstreek kennemerland bergen den helder schagen zaan goede betrouwbare goedkope prijs prijzen workshop opleiding cursus training ervaren professioneel geboorteakte geboorteregister geboortecentrum kraamzorg verloskunde verloskundige geboortekaartje geboortekaartjes cadeau praktijk foto's partus baren baring barens berken spreker spreekster vrouw vrouwelijke congres event evenement congressen spreekster spreker fotograaf fotografe

Copyright © All Rights Reserved

KvK-nr 66147980