geboorte-fotografie

 

"RONDOM-DE-GEBOORTE-FOTOGRAAF"

R E N A T E V A N L I T H

Gespecialiseerd in zwangerschaps-, geboorte- en newborn lifestyle fotografie.

GEBOORTE-

FOTOGRAFIE

Net als een huwelijk, is de geboorte van je kindje, een unieke gebeurtenis gedurende je leven. Waarom zou je dit dan niet ook op een prachtige wijze laten vastleggen door een fotograaf, net zoals bij een huwelijk al heel gebruikelijk is?

In tegenstelling tot wat veel mensen in eerste instantie verwachten, hoef je daarbij echt niet bang te zijn voor een onsmakelijk geheel.

 

Integendeel zelfs: bij een geboortereportage leg ik als geboortefotograaf de gebeurtenissen juist op een pure en integere wijze vast. Ik ga er daarbij altijd van uit dat je de foto's zonder gêne aan je kraamvisite moet kunnen laten zien. Ik breng met name de sfeer, de emoties en enkele details in beeld. Ik maak een mooie, dierbare en tastbare herinnering, die je nog vaak terug zult (willen) kijken.

Werkwijze

 

 

Van te voren kom ik altijd even bij jou/jullie thuis voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we aan de hand van mijn uitgebreide portfolio jullie wensen, grenzen, voorkeuren en eventuele vragen. Het is goed en prettig om elkaar even 'in het echt' te hebben gezien, voordat je eventueel besluit om mij als geboortefotograaf in te schakelen. Het is immers een intiem moment dat je mogelijk wilt gaan delen en het is dan ook belangrijk dat het contact wederzijds goed aanvoelt. Na het kennismakingsgesprek hoef je niet direct een beslissing te nemen. Je kunt er rustig nog even over nadenken.

 

Wanneer je er voor kiest om de geboorte door mij te laten fotograferen, zal ik vanaf week 38 tot de geboorte onafgebroken voor jou/jullie bereikbaar zijn, ook 's nachts. Zodra je het gevoel hebt dat de bevalling goed op gang is gekomen, neem je contact met me op.

 

Vanaf de weeën, tot enkele uren na de geboorte, ben ik vervolgens onopvallend aanwezig om een reportage maken. Daarbij worden bijvoorbeeld ook foto's gemaakt van de eerste voeding, de eerste onderzoekjes, maar ook van de ontmoeting met eventuele broertjes en/of zusjes en het mogelijke bezoek dat langskomt om jullie kindje voor het eerst te bewonderen.

 

Ik ben mij bewust dat ik aanwezig ben tijdens een ontzettend intieme aangelegenheid. Het is een speciaal moment van jou/jullie als aanstaande ouder(s). Daarom ben ik uitsluitend op de achtergrond aanwezig en zal ik proberen zo min mogelijk op te vallen. Ik pas me aan de situatie aan en fotografeer het gehele proces van een afstandje en puur zoals het is. Ik maak geen gebruik van flitslicht en zet niets in scene. Iedere geboortereportage is daardoor uniek en vertelt jullie eigen persoonlijke verhaal.

 

Verder is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat het medisch en verzorgend personeel hun werkzaamheden goed kunnen uitvoeren. Ik zal hen dan ook alle ruimte geven en nooit voor de voeten lopen. Want hoewel het prachtig is om mooie foto's te hebben, het welzijn van de ouders en baby is natuurlijk het allerbelangrijkst. Ik beweeg me onopvallend om alle gebeurtenissen heen.

Een mooi compliment dat ik ooit heb gekregen was van een professional die aanwezig was tijdens een bevalling:

 

"Ik mocht vanwege mijn werk als kraamverzorgende aanwezig zijn bij de bevalling en heb Renate aan het werk mogen zien....alhoewel....ik heb haar niet gezien! Want al was zij aanwezig om deze prachtige foto's te maken, ik heb totaal niet gemerkt dat ze er was! Dát zegt genoeg lijkt mij!"

 

Ook een verloskundige liet weten:

"Wat een ontzettend mooie foto's....Ik weet bijna zeker dat de ouders ontzettend blij zijn dat je erbij was, het zijn erg waardevolle foto's. Tijdens de bevalling heb ik je amper opgemerkt zoals ook je bedoeling was."

 

Ondanks dat ik onopvallend aanwezig ben, mag je me natuurlijk altijd inschakelen voor kleine verzoekjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het pakken van een glaasje water of het roepen van het verplegend personeel.

 

Door mijn aanwezigheid kunnen vaders zich volledig richten op het ondersteunen van hun partner en de geboorte van hun kind. Zij hoeven niet te worden belast met het maken van foto's. En het leuke is: zij komen zelf ook op de foto's! Denk hierbij aan de eerste keer dat zij hun kindje kunnen vasthouden, het doorknippen van de navelstreng, de eerste gezinsfoto's...al die prachtige momenten zijn het waard om vast te laten leggen voor later. Bovendien kan het verplegend personeel blijven doen waarvoor zij aanwezig zijn, zonder tussendoor enkele haastige foto's te schieten.

 

Heb je nog vragen, wil je een kennismakingsgesprek of meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.

Ook kun je voor meer informatie kijken bij de veelgestelde vragen.

Renate van Lith Fotografie is aangesloten bij de International Association of Professional Birth Photographers én de Nederlandse beroepsvereniging voor geboortefotografen: Geboortefotografen.com.

Tags: zwangerschapsfotografie, geboortefotografie, geboortefotograaf, kraamreportage, geboortereportage, zwangerschapsfotograaf, portretfoto's, portretfoto, familiefotoshoot, familiefoto, fotoshoot, fotostudio, fotolocatie, zussenfoto, Zaanstad, Purmerend, Amsterdam, Alkmaar, Kennemerland, Assendelft, Uitgeest, Zaandam, Zaanstreek, Wormerveer, Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Heerhugowaard, Hoorn, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Wormer, Wormerveer, Akersloot, Uitgeest, Castricum, Broekpolder, Saendelft, Weidevenne, Westzaan, fotograaf, gezocht, aangeboden, zwangerschapsfoto, buikfoto, buikfoto's, reportage, babyfoto, kinderfotograaf, kinderfotografie, foto, foto's, cadeau, shoot, geboortefotografen, bevallingsfoto's, bevallingsfotografie, kraamfotografie, borstvoedingsfotografie, bevallingsfotograaf.

 

KVK-nummer: 66147980