Over mij
beste geboortefotograaf

Eind 2020 ben ik BIRTH PHOTOGRAPHER OF THE YEAR geworden bij de BIRTH PHOTOGRAPHER INTERNATIONAL IMAGE COMPETITION!!!

Bekijk hier het RTL Nieuws bericht er over. 

 

Het jaar daarna (2021) had ik de eer om een zilveren award in ontvangst te mogen nemen en won mijn foto de tweede plaats bij de befaamde fotowedstrijd van National Geographic in de categorie 'Mens'. Ook mocht ik de publieksprijs als ZZP-er van het jaar in ontvangst nemen en won ik de eerste prijs in de categorie 'Labor: fine art' bij de fotowedstrijd van de internationale beroepsvereniging voor geboortefotografen (de IAPBP). Hoe mooi kan het leven zijn?!


In 2019 won ik de Peoples Choice Award in de categorie 'Hospital' in één van de meest prestigieuze internationale fotowedstrijden voor geboortefotografie Bekijk hem hier.


En in 2018 is mijn foto uitgeroepen tot één van de meest ongelooflijke geboortefoto's ter wereld! Bekijk hem hier.


OVER MIJ

 

Zelf ben ik iemand die liever achter de camera staat, dan er voor. Ik weet daardoor hoe belangrijk het is om mensen eerst op hun gemak te stellen, voordat zij op de foto gaan.

Ik zorg dan ook altijd eerst dat de sfeer ontspannen is, om daarna in een relaxte setting tot de beste foto's te komen. Ik hou van spontaniteit en ongeposeerde fotografie. Ik regisseer niet, maar registreer. Ik leg mensen vast zoals zij zijn: puur en uniek. 

 

Als fotograaf heb ik mij volledig gespecialiseerd in het vastleggen van alle bijzondere momenten rondom de geboorte van een kind.


Ik geef workshops en lezingen over geboortefotografie en ben daarnaast oprichtster van het online platform voor geboortefotografie: De Geboortefotograaf Dit platform is er voor de (nog startende) geboortefotografen en informeert hen bij het opzetten van hun bedrijf en/ of hun activiteiten als geboortefotograaf. 


Ik ben aangesloten bij de International Association of Professional Birth Photographers (de IAPBP) en werk volgens de ethische code die deze beroepsvereniging hanteert. Ik hou bijvoorbeeld grote rekening met de privacy van de zorgverleners en ik ga vertrouwelijk om met genomen foto's. Ik plaats nooit, zonder toestemming van de betrokkenen op de foto, foto's online.

renate van lith is geboortefotograaf
geboortefotograaf internationale prijs


Interview in het magazine 'Baby op komst'.

perfecte plaatje geboortefotografie

PUBLICATIES

 

Publicaties van mij zijn o.a. verschenen in / bij / op:

 

Birth Becomes Her, RTL 4 , mumcentral.com.au, The Huffington Post, Bored Panda, Ikbenzwanger.com, cafemom.comTrendyfame, Dichtbij.nl, universomamma.it, Kazachtaanse media, Holland Mediagroep, Corriere.itunpodituttogratis.altervista.org, Nikon Fotografie, nv.ua, internationaal, BDU Media, MiniMe, de fotoblogger, mumsgrapevine.com.au , nogmaals mumsgrapevine.com.auBirth Becomes her, RTV-NH, Babyopkomst.nl , radio 5, babyopkomst.tv , Linda.nl, Editie NL, radio 2, NH Nieuws, daily mail UK, 7 NEWS Australië, Noord-Hollands Dagblad, RTL 4, Editie NL, radio 2, omroep MAX, AD, De ondernemer, en vele anderen.

Wilt u mij inhuren als (gast)spreker voor uw congres of evenement? Neem dan contact op via het contactformulier op deze website.