Nieuws

NIEUWSMei, 2020


EEN HELE FIJNE PUBLICATIE


Deze maand is het nieuwe jaarlijkse magazine van Babyopkomst verschenen. 


97% van alle verloskundigen in Nederland geeft dit tijdschrift het gehele aankomende jaar gratis mee tijdens de eerste zwangerschapscontrole.

Het betreft een jaaruitgave, oplage 165.000 exemplaren in 2020, en het wordt uitgegeven in samenwerking met vele verloskundigen en de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).


En laat ik er nou in staan met een interview van 2 pagina's!

Supertrots ben ik.

Mei, 2020


GOED NIEUWS!


Na gebeld te hebben met het RIVM en de KvK, blijkt dat als ik me aan de onderstaande richtlijnen m.b.t. het corona-virus hou, ik mijn newborn lifestyle shoots kan (blijven) uitvoeren! Hierbij geldt:

  •  Voor een newborn lifestyle shoot kom ik aan huis.
  • Ik geef bij binnenkomst geen hand en was mijn handen bij aankomst.
  • Ik maak gebruik van een zoomlens, waardoor ik 1,5 meter afstand kan houden.
  • Ik geef aanwijzingen vanachter mijn camera.
  • Bij tekenen van verkoudheid, koorts, niezen e.d. bij zowel mezelf of bij (één van de gezinsleden) van de klant gaat de shoot niet door.
  • Niet tijdens het kraambed (de eerste week na de bevalling) of wanneer de verloskundige en/of kraamzorg aanwezig is.


Met name het aanwijzingen geven van achter de camera zal voor mij wel even wennen zijn, maar ik ben blij dat ik jonge gezinnen op deze wijze tóch een onvergetelijke herinnering kan bezorgen aan een heel bijzondere periode.

Aanvragen zijn dus welkom. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.

April, 2020


Maanden is er op de achtergrond hard aan gewerkt.

En eindelijk mag het verteld worden: Stichting Keurmerk geboortefotografie is geboren! 

Het was leuk geweest als het keurmerk en de website groots gelanceerd hadden kunnen worden, maar door alle maatregelen rondom de komst van het corona virus was dat echter niet gepast. Het helemaal uitstellen paste echter ook niet. De website is dan ook stilletjes gepubliceerd.

De coronacrisis is een zware tijd voor alle geboortefotografen, maar aan deze tijd zal een eind komen. En wanneer er weer geboortes gefotografeerd mogen worden, is het fantastisch als geboortefotografen zichzelf kunnen onderscheiden met dit keurmerk. Wil je weten wat het keurmerk en de stichting inhouden, bekijk dan snel de website.  Als bestuurslid en mede-oprichter van het keurmerk sta ik hier volledig achter!

Februari, 2020


Ik kan het niet geloven! Opnieuw internationale erkenning!

Ook dit jaar is één van mijn foto's in het oog gesprongen bij de prestigieuze internationale fotowedstrijd voor geboortefotografen. Meer dan 15.000 mensen van over de hele wereld hebben gestemd op hun favoriete foto's. En daar staat die van mij tussen! Ik ben zo ontzéttend trots!


Mijn dank is groot aan de (voor jullie anonieme) ouders die hun toestemming hebben verleend om de foto in te zenden. Klik hier om alle winnaars te zien.

November, 2019


OP NAAR DE FOTOFAIR in 2020!

Ben jij er ook bij op de Fotofair in 2020? Wellicht zie ik je dan bij mijn workshop newborn lifestyle fotografie! UNIEK! Want gewoonlijk geef ik namelijk alleen workshops over geboortefotografie! Wees er op tijd bij als je er bij wilt zijn. Er is slechts beperkt plaats.

Ook zal ik op dit event een lezing geven over geboortefotografie, waar ik heel veel zin in heb. Klik op de link voor meer info.

Oktober, 2019


ARTIKEL IN DE PLAATSELIJKE KRANT

Er is een leuk artikel verschenen over mij en mijn werkzaamheden in de lokale krant.

Klik op -deze link- om het artikel te lezen.

1 september 2019


BIRTH & BEYOND PHOTOGRAPHY AWARDS

Het is een feit! En het is gelukt. Met trots organiseer en presenteer ik de BB-Awards; een internationale fotografiewedstrijd voor zwangerschaps-, geboorte-, newborn-, en familiefotografen.  Check het hier.PLATFORM 'DE GEBOORTEFOTOGRAAF'

Wil jij ook geboortefotograaf worden? Of meer leren over geboortefotografie? Speciaal voor dit doel ben ik De Geboortefotograaf gestart. Je kunt hier terecht voor alles wat je nodig hebt. Van workshops en informatieve blogs tot een Facebookgroep om te sparren of het vinden van back-up.

19 maart, 2019


IN DE PRIJZEN GEVALLEN!

Vandaag werd ik wakker met het nieuws dat maar liefst 7 foto's van mij een FPJA Documentary Family Photography Award hebben gewonnen! En dat is een hele eer, aangezien de jury bestaat uit niet de minste fotografen ter wereld. De jury heeft UNANIEM deze foto geselecteerd als winnaar en beloond met een GOLDEN AWARD!  


Wat een mooie kroontje op een práchtige bevalling...

19 februari, 2019


GEWELDIG NIEUWS

Naast het Meander ziekenhuis in Amersfoort, en het st. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, heb ik vandaag óók een overeenkomst gesloten met het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn! Vanaf nu ben ik welkom op de OK en kan ik óók (hier) het geboorteverhaal vastleggen van de kindjes die via een keizersnede worden geboren. Ik ben ongelofelijk blij en trots met deze mooie stap in dit fijne ziekenhuis. Juist bij (spoed)sectio's blijken de foto's van een geboortereportage namelijk nóg waardevoller dan ze al zijn. 

Januari, 2019


WINNAAR PEOPLES CHOICE AWARD 2019!

Wauw, ik ben zó waanzinnig blij én trots! Mijn foto van een keizersnede is in de prijzen gevallen bIj de wereldwijde fotowedstrijd voor geboortefotografie van Birth Becomes Her. Hij heeft de peoples choice award ontvangen in de categorie 'Hospital'. Wát een geweldig nieuws!!!

Ook RTV-NH heeft er aandacht aan geschonken. Bekijk alle peoples choice award winners hier. En lees het artikel van RTV-NH hier terug.BELGIË, IK KOM ER AAN!

17 februari 2019 zal ik een lezing geven in Schelle (bij Antwerpen) op The Newborn Event. Het is een eer om tussen zulke bekende namen in de zwangerschaps- en newbornfotografie-wereld te mogen staan...heel erg spannend. Maar ik heb er super veel zin in! Kijk voor meer informatie of voor de kaartverkoop op www.thenewbornevent.be

1 juni, 2018


WORKSHOP GEBOORTEFOTOGRAFIE

GROOT NIEUWS!!! Vandaag vier ik het jubileum van mijn eigen bedrijf. (yeah!) Om dit te vieren heb ik (na regelmatige vragen van collega-fotografen over geboortefotografie) besloten om mijn kennis hierover te gaan delen. Dus wil jij ook geboortefotograaf worden? Meld je dan snel aan voor mijn kleinschalige 'Workshop Geboortefotografie'.

19 april, 2018


M'N FOTO GAAT DE WERELD OVER

Mijn inzending voor een wedstrijd over geboortefotografie is opgepikt door de internationale pers en gaat momenteel de hele wereld over. Ook in Nederland wordt daar aandacht aan geschonken. Lees het interview van RTV-NH hier terug en bekijk hier o.a. één van de vele artikelen.

29 september, 2017


IN DE KRANT

Dat is wel even wennen, hoor. Als je jezelf terug ziet op een paginagroot artikel in de krant! Maar wat leuk dat er aandacht was voor mijn werk als geboortefotograaf.

7 oktober, 2017


PUBLICATIE IN THE HUFFINGTON POST

Mijn foto is gepubliceerd in The Huffington Post. Wauw! Ik ben zó ontzettend trots!

SOCIAL MEDIAIk zou het heel leuk vinden als je me volgt via mijn social media. Je kunt mij volgen via Facebook, Instagram en Twitter.  Zie ik je daar?

RENATE VAN LITH FOTOGRAFIE


Gevestigd in Zaanstad.

(0031) 06 - 15 11 10 03

Email: info@renatevanlith.nl

VOLG ME OP

hoe word ik geboortefotograaf worden school geboortefotografie birthphotographer geboorte bevalling fotograaf newborn lifestyle fotografie zwangerschapsshoot zwangerschapsfotograaf zwangerschapsfotografie zwanger zwangerschap babyfoto babyfotograaf bevallingsfotograaf bevallingsfotografie newbornfotografie newbornfotograaf noord-holland castricum schagen bergen hoofddorp ziekenhuis thuisbevalling badbevalling amsterdam amstelveen diemen zaanstad zaandam assendelft heemskerk beverwijk castricum alkmaar haarlem heerhugowaard hoorn purmerend waterland zaanstreek kennemerland bergen den helder schagen zaan goede betrouwbare goedkope prijs prijzen workshop opleiding cursus training ervaren professioneel geboorteakte geboorteregister geboortecentrum kraamzorg verloskunde verloskundige geboortekaartje geboortekaartjes cadeau praktijk foto's partus baren baring barens berken spreker spreekster vrouw vrouwelijke congres event evenement congressen spreekster spreker fotograaf fotografe lightroom foto's bewerken

Copyright © All Rights Reserved

KvK-nr 66147980